Henna haarkleuring

Henna Haarkleuring

Dat het verven van haar met chemische verf een schadelijke werking op het haar en de gezondheid kan hebben, daar zijn we inmiddels achter. Laat nou net Kruidvat, DA , Etos etc. helemaal vol staan met chemische haarverf. Er zijn nog steeds veel mensen die het gebruiken, incl. ikzelf terwijl er een perfecte vervanging bestaat die niet alleen het haar intensief verzorgt, tijdelijk dikker laat lijken maar ook totaal niet schadelijk is voor je gezondheid! The answer: HENNA!

Henna komt van de struik “Lawsonia Inermis”, dat groeit in een droog en heet klimaat in het Midden-Oosten. Door de bladeren uit te drogen en vervolgens te vermalen creëren we henna. In tegenstellingen tot de meeste haarverf, heeft henna juist een verzorgende werking op het haar! Sommige mensen gebruiken henna zelfs puur als haarmasker. Het is goedkoop en het maakt je haar intens glanzend. De eerste 4 dagen geeft ook nog is een lichte volume boost die langzaam weer weg trekt.

In principe geeft henna een donkerrode kleur af. Het hennapoeder kan je zelf met bijvoorbeeld sterke zwarte koffie vermengen, zodat het een bruine kleur krijgt. Veel handiger nog, is dat er nu voorgemengde verpakkingen verkrijgbaar zijn bij onder andere de Tuinen / Lush. Naast rood is er donkerrood, kastanjebruin, bruin, koper, zwart goudblond en asblond te koop.

henna 1 - recensiequeens

Natuurlijk zijn er ook nadelen. Je kan je haar ten eerste nooit lichter verven met henna, alleen maar donkerder of een soortgelijke kleur. Het hennapoeder, dat je met kokend water vermengd tot een dikke warme pasta, heeft een langere inwerkingstijd dan reguliere verf. Het derde en misschien wel belangrijkste regel is: “Once you start using Henna, you can never go back!”. Als je chemische verf over henna heen verft, loop je namelijk kans op een chemische reactie! Ook moet je voor jouw overstap op henna minstens 6 weken wachten na het chemisch verven van je haar ander loop je straks serieus met groen haar over straat!

Wat echt weer iets voor mij zou zijn. Of ik over ga, ik weet het nog niet, nu ik grijs aan het worden ben is het beter om soms lichter te gaan dan  donkerder.

XO Janine