Zelf pizza salami maken

Ik weet het, dit is wel echt een caloriebommetje.. Voor nu mag het even vind ik, dus dan kan ik het maar beter goed doen. En zelf! Dat scheelt ook nog wat. Vandaag gaan we op weg naar de supermarkt, halen we heerlijke ingrediënten en gaan we lekker zelf pizza salami maken!

Ingredienten (voor 2 personen)

  • 1 eetlepel gedroogde gist
  • 1 blik gehakte tomaten
  • snufje zout
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 gesnipperde ui
  • 2 fijngehakte teentjes knoflook
  • Mozarella
  • 1 zakje salami plakjes (of snijdt ze lekker zelf!)
  • 1 eetlepel gedroogde basilicum

Bereidingswijze
Dit recept is klaar in: 50min 

Voor de pizzabodem:

    1. Doe het water, het zout en de gist in de kom en meng dit goed. Doe de bloem in een bak (die groot genoeg is) en maak een kuiltje in het midden waar vervolgens het gistmengsel in kan. Samen met de olie. Meng alles goed door elkaar zodat er nat deeg ontstaat! Leg het deeg op een werkblad bestrooid met bloem en kneed het zeker 4 minuten!
    2. Smeer een kom in met olie en leg het deeg erin. Dek het af met een theedoek en laat het rijzen. Voor 30 minuten! Het moet ongeveer 2 keer zo groot worden.
    3. Rol een mooie pizzabodem en vergeet er niet een aantal keer in te prikken met een vorkje.

De toppings:

  1. Smeer tomatenpuree over de pizzabodem. Leg de gehakte tomaten erop en voeg ui en knoflook toe. Leg de plakken mozarella op de tomaten verdeel vervolgens goed de salami. Beetje peper, zout en basilicum en klaar is kees!
  2. Bak 20 minuten op 200°C / gasovenstand 6. Vergeet de bakbodem niet in te vetten!

Wat zal dat ontzettend lekker ruiken als deze pizza zo heerlijk uit de oven komt! Smullen!

XO Riska

Share

Reacties (0)